Shumë njerëz mendojnë për Twitterin si vetëm disa shërbime që transmetojnë SMS që lejojnë njerëzit e tjerë të ndjekin ty dhe përndryshe të përfshihen në biseda të shkurtra jopersonal. Pak prej tyre i japin shumë shqetësim Twitterit në të njëjtën mënyrë që mund të bëjnë Facebook, për shembull, dhe ka kuptim të mos kesh.

Në fund të fundit, Twitter nuk ju kërkon të ngarkoni informacionin dhe mesazhet e profilit privat. Gjithçka e postuar në Twitter është e arritshme për publikun, kështu që njerëzit janë përgjithësisht më të kujdesshëm për ato që postojnë. Por ja disa gjëra që mbase nuk i keni ditur në lidhje me Twitter, për sa i përket politikës së tij të intimitetit:

"Serverët e Twitter automatikisht regjistrojnë informacionin (" Log Data ") krijuar nga përdorimi juaj i Shërbimeve. Të dhënat e regjistrave mund të përfshijnë informacione të tilla si adresa juaj e IP, lloji i shfletuesit, sistemi operativ, faqja në internet që referohet, faqet e vizituara, vendndodhja, transportuesi juaj celular, ID e pajisjes dhe aplikacionit, termat e kërkimit dhe informacioni i cookie-ve. ”Dyqanet Twitter dhe dhe vetëm fshini "çdo identifikues të llogarisë së zakonshme, të tillë si emrin e përdoruesit, adresën e plotë të IP ose adresën e postës elektronike, pas 18 muajsh." Nëse e lidhni llogarinë tuaj në Twitter me ndonjë shërbim të palës së tretë, siç është Facebook, informacioni nga ajo llogari tani ruhet në mënyrë të pacaktuar në Serverët e Twitter. Sidoqoftë, ajo përmend se këto të dhëna do të hiqen "disa javë" pas "shkëputjes suaj nga Twitter llogaria juaj në shërbimin tjetër".

Jam mërzitur jashtëzakonisht nga rritja e kompanive të teknologjisë që hedhin poshtë politikat e tyre të intimitetit me kalimin e kohës për t'i bërë ata "më të lehtë për tu kuptuar". Rezultatet që kam parë deri më tani me Facebook dhe Google janë politika më të paqarta, më pak transparente dhe më të dyshimta.

Mos më gaboni, nuk mendoj se Twitter është diku afër aq joetik sa Facebook, por pse duhet të varen mbi të gjithë informacionin tuaj personalisht të identifikueshëm për 18 muaj? Kjo mund të mos duket si një problem, por këtu është ajo ku fillon të bëhet e ndërlikuar. Rreth 4 muaj më parë Twitter panë një riparim nga përdoruesit e celularit sepse kur lejoni Twitter të skanojë telefonin tuaj celular, Twitter ngarkon të gjithë numrat e telefonit të kontakteve tuaja, adresat e emailit dhe adresat në serverët e tyre. Tani që Twitter ka këto të dhëna, ata mund të varen mbi të për aq kohë sa dëshirojnë. Shpresojmë që janë vetëm 18 muaj siç thuhet në politikën e privatësisë në lidhje me të dhënat e tjera. Nëse punoni në çdo lloj profesioni ku konfidencialiteti i klientit është i rëndësishëm, ose i detyruar me ligj, ky është një problem i madh.

imazh

Me gjithë ato që thanë, nëse doni të hiqni llogarinë tuaj në Twitter, do të zgjasë rreth një muaj.

Hyni në llogarinë tuaj në Twitter dhe klikoni në butonin Profile> Cilësimet.

cilësimet e llogarisë eksituese

Shkoni poshtë faqen e llogarisë dhe në fund klikoni në linkun

eksitim lidhje çaktivizoni

Do të pyeteni nëse jeni i sigurt që doni të çaktivizoni. Por nuk është si të ketë rëndësi gjithsesi. E tëra që duhet për të zhbërë këtë proces është hyrja përsëri në llogarinë tuaj. Dhe kur veproni kështu, nuk njoftoheni se keni anuluar çaktivizimin tuaj. Thjesht ngrihet mbrapa, ashtu si shiu, si asgjë nuk ka ndodhur kurrë. Nëse llogaria juaj e regjistruar e postës elektronike nuk ka filtra të rreptë të spamit, mund të shihni një e-mail të riaktivizimit të llogarisë, por kjo është ajo.

Actaktivizimi kërkohet për të fshirë llogarinë tuaj në Twitter. Dhe llogaria do të fshihet vetëm pas 30 ditësh të drejtë, pa asnjë përdorim. Por si më parë, kjo do të marrë një kohë, kështu që klikoni atë buton dhe filloni tani.

thuaj lamtumirë në eksitim

Vetëm në rast se ekrani i mëparshëm nuk ishte i mjaftueshëm për t'u siguruar që kjo nuk dëshiron të dëshironi të bëni, Twitter do t'ju kërkojë të rihyni fjalëkalimin tuaj dhe të shtypni një buton tjetër konfirmimi blu.

konfirmoni eksitues çaktivizoni

Me këtë gjë, llogaria juaj në Twitter duhet të çaktivizohet… Tani për tani.

prisni 30 ditë që eksituesi të fshihet

E di që mund të tingëlloj pak i ashpër në Twitter. Por për arsye të mirë. Një politikë e çaktivizimit 30 ditor para një fshirje të automatizuar është pak qesharake. Nëse në çdo kohë në këtë 30 ditë futeni aksidentalisht në llogarinë tuaj, duhet të filloni përsëri procesin. Tinguj e njohur? Facebook ka një politikë të ngjashme, përveçse ka vetëm një periudhë dy-javore të shmangies. Pra, çfarë jep me politikën 30-ditore në Twitter? Pse nuk mund ta fshij llogarinë time tani!

Meqenëse do të marrë një muaj për të shmangur hyrjen. Ju mund të keni nevojë të kaloni nëpër të gjitha shërbimet dhe aplikacionet tuaja që integrohen me Twitter dhe të siguroheni që t'i shkëpusni ato nga llogaria juaj. E njëjta vlen edhe për shfletuesit e uebit që automatikisht ju logojnë kur vizitoni Twitter.com. Gjithçka duhet të shkojë, ose mund të gjeni që keni riaktivizuar aksidentalisht llogarinë tuaj.

njoftimi i riaktivizimit përmes postës elektronike